Celodnevna delavnica: Terapevtski učinki sanj

Sanje so zakladnica notranjih virov moči in modrosti. Spoznanja, ki jih črpamo iz njih, nas vodijo in podpirajo na poti samo-aktualizacije. Ko jih odkrivamo in povezujemo z budnostjo ozaveščamo neizživete potenciale, vzpostavljamo čustveno ravnovesje, spreminjamo svoja prepričanja in vedenja v odnosu do sebe in drugih ter odgovorno ustvarjamo kvalitetnejše življenje.

V sanjah lahko najdemo odgovore na preprosta vsakodnevna ter tudi najgloblja življenjska vprašanja. Pomagajo nam sprejemati odločitve katerim lahko zaupamo, poleg tega pa nas lahko podprejo pri zdravljenju različnih bolezni in ohranjanju zdravja.

Delavnica je namenjena tistim, ki si želijo spoznati bogato zgodovino uporabne vrednosti sanj v različnih kulturah, raziskovati smisel različnih vrst sanj – vse od nočnih mor, ponavljajočih, ustvarjalnih do lucidnih sanj ter prepoznati uporabno vrednost sanj zase in delo z ljudmi.

Skozi lastne sanje bomo spoznavali sebe, kar nas bo vodilo pri sprejemanju vsakdanjih odločitev na različnih področjih. Raziskovali bomo kdo smo v sanjah, ko delujemo neodvisno od pričakovanj drugih in družbe. Usmerjeni bomo na razumevanje značilnosti in pomena lastnih sanj, namena čustev, ki jih doživljamo v sanjah, sanjskih simbolov ter odnosa do sebe in drugih.

Preko različnih načinov raziskovanja sanj bomo krepili znanje za povezovanje sanj z budnim življenjem. Opremljeni z novimi spoznanji lahko zavestno in konstruktivno izbiramo odnose, svojo vlogo in ravnanja v njih ter si postavljamo cilje in prioritete, ki so v skladu z želenim načinom našega delovanja.

Sanj ne moremo jemati dobesedno, saj se izražajo v simbolih in metaforah, ki delujejo na videz nesmiselno, kar racionalni um prepoznava kot nepomembno. Ker pa so sanje izredno pomembne in edinstvene za vsakega izmed nas, za njihovo razumevanje potrebujemo podporo sogovornikov, ki verjamejo v potencial, ki ga lahko v sanjah najdemo zase.

Vabljeni k celodnevni delavnici: Spoznavanje terapevtske moči sanj, ki bo potekalo v soboto, 13. 1. 2018 med 10.00 in 17.00 uro, na Resljevi cesti 32, v Ljubljani.

Prispevek: 65€ za zaposlene, 50€ za študente, brezposelne in upokojene.

Število mest je omejeno na 8 oseb.