Sanjski izrazi ustvarjalnosti

Na ponedeljkovi delavnici Sanjski izrazi ustvarjalnosti smo dokazali, da prav vsake sanje lahko uporabimo za ustvarjalen navdih. Vsaka od udeleženk je skozi delavnico izdelala unikaten lovilec sanj, ki jo bo spominjal na sporočilo, ki ga je skozi analizo sanj in ustvarjanje spoznala zase.

Legenda pravi, da peresa lovilcev sanj odražajo “pogled na sanje s ptičje perspektive”. Vsaka sanjavka je pogledala na svoje sanje od daleč in uporabila perje, ki je najbolj ustrezalo njenim čustvom, razpoloženjem in splošnem vzdušju v sanjah. Spoznale smo, da sanje mnogokrat sproščajo čustva, ki jih čez dan pri sebi ne sprejemamo in nam s tem pomagajo pri iskanju ravnovesja.

Krog lovilca sanj simbolizira cikličnost življenja in tudi sanjavke so se ob ustvarjanju kroga spraševale kako to, da so ravno v tem obdobju sanjale te sanje ter jih povezale s ciklom, ki ga trenutno živijo.

V lovilce so velikokrat spletene različne školjke, perlice, kamenčki, ki so nam predstavljali ljudi in druge elemente, ki so nastopali v sanjah. Spoznali smo, da prav vsak element nosi nekaj naših lastnosti in ima smisel.

Z vrvicami smo pletle mrežo lovilca sanj, ki pa predstavlja odnose med elementi. V sredini smo ustvarile krog, ki v legendi o lovilcu sanj ponazarja povezavo med “mikro in makrokozmosom”, me pa smo se spraševale o lastnih mejah. Prav vse sanjavke smo poleg lovilca sanj domov odnesle novo orodje za boljšo skrb zase v budnosti.