DRUŽINSKI SANJSKI KROG

Velika večina družin se sedaj sooča s povsem spremenjenim vsakdanom, kar je zagotovo izziv. Delo od doma, ali izpostavljenost na delovnem mestu, skrb za otroke, gospodinjstvo, neprestane novice in bombardiranje socialnih omrežij, strah pred tem, kaj bodo prinesli naslednji dnevi … uf! Zahtevne okoliščine. Vendar smo na koncu mi tisti, ki odločamo o tem, kako bomo v danih okoliščinah ravnali, katere misli in vedenja bomo izbirali.

Vabim vas, da v svojo vsakodnevno rutino uvedete DRUŽINSKI SANJSKI KROG.

Če imate možnost vsak dan, ali pa vsaj ob vikendih, takoj zjutraj, najbolje še v pižami, v postelji zberite svojo družino. Vsak član naj dobi prostor za to, da pripoveduje svoje sanje pretekle noči. Edino “pravilo” je, da jih pove kakor da se v tistem trenutku dogajajo in ne v preteklosti, saj se na ta način vanje najbolj vživimo. Ostali člani ga ob tem zbrano, pozorno in brez prekinjanja poslušajo. Kdor se sanj ne spomni, naj v krogu sodeluje tako, da pove kako se počuti – v kakšnem razpoloženju se je zbudil, v kakšnem stanju je njegovo telo in kako ocenjuje svojo spočitost.

Lahko naredite korak naprej in se pogovarjate o tem, kaj menite da sanje pomenijo, lahko pa ostanete samo pri pripovedi in poslušanju. Namen krepitve družinskih vezi in dobrega vzdušja bo dosežen s prisotnostjo, pozornostjo in aktivnim poslušanjem.

Na koncu kroga se objemite, ali si kako drugače izrazite ljubezen. Naj vsak pove eno stvar za katero je hvaležen. Tako boste dan začeli z najboljšo opremo za soočanje z vsakdanom.